Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !

Image via Wikipedia Apakah maksud merdeka kepada anda? There are a lot definition, that we can find. But what really does it means to you. Freedom,Peace, Independence. My six years nephew understand it by waving our Malaysian flag is merdeka. How about us ? I have the time to watch several movies Bukit Kepong,Lieutenant Adnan, […]

Sepetang bersama En Betul dan En Sukun

Semalam aku lepak dengan kawan lama aku, Dood aka Mr Right dan En Sukun. Perbincangan di restoran melayu tersebut berkisar dari bolasepak Malaysia yang baru melangkah ke final Pestabola Merdeka hinggalah kepada blog.Dari sebatang rokok ke sebatang rokok ada lah dekat...

Petai dan khasiatnya

Aku tahu maybe ramai yang tak suka petai ni sebab baunya yang busuk. Bila dah makan petai bukan setakat mulut jer bau petai, buang air kecil pun bau petai. So , the reason aku nak tulis pasal petai ini ialah khasiat petai sebenarnya. Dalam family aku, hanya ayah aku...

Duit-Duit

Image via Wikipedia Lagu 'Duit' oleh M Nasir: Ada yang panggil ringgit Ada yang panggil dollar Ada yang panggil baht Ada yang panggil rupiah Semua ini duit Bikin orang belit Duit! Duit! Di mana kau duit Duit! Duit! Hutangku membukit Ada yang benci duit Ada yang cinta...

Free, mobile Gphone

Image via CrunchBase, source unknown Google is reportedly working on a mobile handset to speed up the mobile ad distribution process, with its service at the helm. What’s been dubbed the Google Phone or the GPhone, may be the provider of a free, ad-supported mobile...

Panduan Mendidik Anak 2- Dr D. Ramsey

11. Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anakmenyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadiyang unik walaupun harganya murah. Keunikan akanmembuatkan anak anda belajar menghargai. Anak2 yg dtgdaripada persekitaran yang menghargai akan belajarmenghargai orang...

Panduan Mendidik Anak 1- Dr D. Ramsey

Assalamualaikum, Ibubapa adalah antara faktor terbesar dalam menentukanhalatuju anak2. berikut ada beberapa tips dari RobertD. Ramsey yang boleh kita jadikan panduan dalammenjadikan anak2 kita antara yang outstandingberbanding rakan sebayanya..selamat mencuba! 1....

My baby now is 23 weeks

Isnin malam, my wife and i go to Klinik Hanita (Klinik di Pingiran Putra di Putarajaya) untuk scan our baby. Last time, kitaorg scan semasa 4 bulan. hehe seronok betul aku. Dah lama tak tgk baby, rindu rasanya. Komen doktor, baby sihat dan saiznya normal. Expected...

Good football jokes

1st joke A man enters a bar and orders a drink. The bar has a robot bartender. The robot pours him the perfect pint, and then asks him, "What's your IQ?" The man replies "150" and the robot proceeds to make conversation about global warming factors, quantum physics...

Why Vietnam and Thailand can get the job done ?

Image via Wikipedia Sedihkan bila terpaksa  mengutuk pemain bola negara sendiri, bila jiran-jiran yang lain sibuk membuat kejutan. Sedih aku melihat skuad negara seakan2 kaku menghadapi lawan.Setiap tajuk akhbar meluahkan rasa kecewa. Apa beza kita dengan Vietnam,...

Malaysia 1 vs China 5

Well Done Malaysia, you can "play" international football. and that's  all Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!  BILA DAH...

Rafa’s £10m bid for Babel

Banyak betul player yang dia nak beli , setelah cueva, voronin, torres kini babel and new rumors simoa barbosa. He really want silverware for next seasonl. With new owner , Rafa demand backing in money to buy more star  player. Rafa Benitez has launched a ?10million...

Rahsia Di Sebalik Perlakuan Tangan Anda- Your hand secret

'Memicit atau memgang hidung' Tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dlm apa juga tindakan yang dilakukan. Seorang yang pemalu dan sukar utk berkongsi rahsia besar dgn org lain kecuali org yang benar2 dipercayai. 'Meletak tangan pada bahu kawan' Suka ikut kepala...

Forza Azzurri

Why do we love Italian teams ? Despite their football skills and great achievements , undeniable their looks also played a big role hehe except for camoranesi. Player such as Roberto Baggio, Nesta, Maldini and etc.if you want to know more just click the link below    ...

prison break : criminal at large !

        MICHAEL SCOFIELD (Wentworth Miller) is a desperate man in a desperate situation. His brother, LINCOLN BURROWS (Dominic Purcell), is on death row and scheduled to die in a few months for an assassination Michael is convinced Lincoln did not commit. With no...

Windows Live Writer Perfect Tool for Blogging

If you asked me what are the best tool that Microsoft ever created, I got to admit Window Live Writer is the answer. You can add plug in so that can you insert video , map, flicker image and website image. The most important of all you write offline and upload when...

Manchester United atau Piala Asia ?

Muak rasanya aku mendengar berita di kaca tv, membaca di dada akhbar kemelut yang melanda antara FAM, AFC dan Machester United…Mengapa perlu bertelagah jika sudah terang lagi bersuluh Menjadi tuan rumah kepada Piala Asia ,mungkin tidaklah sehebat mana.Walaupun ia...

Page 20 of 22« First...10...1819202122