Sepetang bersama En Betul dan En Sukun

Sepetang bersama En Betul dan En Sukun

Semalam aku lepak dengan kawan lama aku, Dood aka Mr Right dan En Sukun. Perbincangan di restoran melayu tersebut berkisar dari bolasepak Malaysia yang baru melangkah ke final Pestabola Merdeka hinggalah kepada blog.Dari sebatang rokok ke sebatang rokok ada lah dekat dua jam lepak. Minum air segelas jerk sampai kena perli dengan taukeh restoran masa nak bayar hehehe

Tangan tu penting

Mr Right yang menyaksikan perlawanan antara Malaysia dan Singapura cukup bangga menceritakan kejayaan dan pencapaian Malaysia. Namun kejayaan Malaysia dan keghairaannya tidak dapat dikongsi bersama dengan pembaca-pembaca blognya akibat luka lama di Piala Asia.Janjinya untuk tidak lagi mengulas tentang bola sepak Malaysia kini memakan diri . Pada aku, pasukan Malaysia sukar untuk disandarkan harapan. Apabila sokongan padu diberikan ,ketika itulah peminat seringkali dikecewakan. Anyway, semoga kami tidak dikecewakan lagi.

Final Pestabola Merdeka: Malaysia vs Myanmar : Stadium Shah Alam.

Malaysia BOLEH!

Trend blogging dikalangan masyarakat Malaysia kini berkembang pesat.Even any new update akan diletakkan di blog masing-masing. Termasuk lah kawan aku ni Dood aka Mr Right. Marah betul dia apabila mengetahui aku tak tahu yang dia sudah membeli kereta baru. Nampak sangat lah aku dah  lama tak baca blog dia. Walaupun aku yang bermula dulu dengan blogspot ni, dan aku juga yang terlibat mmberi tunjuk ajar kepadanya  d   i awal pembabitan di dalam berblog ini. Namun kini, blog dia sudah ada ramai peminat setia. Bayaran pun sudah banyak diterima hasil iklan di NuffNang. En Sukun pula baru saja berjinak-jinak di arena blog dan menerima ramai pengunjung di blognya.  We discussed a lot of thing about blogging. Dari menjual baju untuk menarik pembaca hinggalah kepada menjual ebook.

Sempat berblog di opis aku

Mr Righ  sempat juga  memberi tip-tips kepada kami tentang cara-cara untuk meningkatkan trafik di blog kami.The best thing about him, he can describe in details that makes you feel that you are in the scene.Thanks to him and En Sukun. We share alot of tips and brainstorm a lot of idea.

Mr Right sedang memberikan tips dan petua kepada En Sukun.

Letter from LHDN

Letter from LHDN

START YOUR DAY WITH A LAUGH…. GOD BLESS…

Letter from LHDN
This truly is a classic!!

True story…

A taxpayer called up the LHDN (Inland Revenue Board) in Terengganu, and asked for Form B. The LHDN clerk who answered the call asked for the address to send the form to. The conversation goes:

LHDN CLERK: “Boleh bagi alamat encik?” (Can you give me your address?)

TAXPAYER: “Hantar ke Ranhill Worley.” (Send to Ranhill Worley)

LHDN CLERKI: “Ranhill… eja macam mana?” (err… How to spell Ranhill?)

TAXPAYER: “R.. for Rumah… A for Ayam.. N for Nangka… H for Holland… I for itik… L for lain-lain….” (spelling)

LHDN CLERK: “Ok.. nanti kami hantar ke alamat tu” (OK, we will send to that address…)

After waiting for a week, the form arrived – have a look at the address on the envelope!!!

Page 5 of 512345