Seoul to daegu

dsc00358.JPG
Berkunjung ke luar negara buat pertama kali merupakan satu pangalaman yang menarik dan tragis jugak hehe. Aku terpaksa pergi ke Korea atas arahan bos untuk ke kilang di daegu Korea. Well, untuk berkunjung seorang diri bukan lah perkara yang mudah. my wife sedih sangat maklumlah baru kawin..anyway dalam kepala aku, this is my chance to see the world.

Akhirnya setelah ura-ura macam tak jadik pergi jerk tanggal 21 February aku berangkat ker KLIA menuju ker Incheon International Airport. Aku bersyukur sebab Nasran my junior waktu di HACC PPP ITM dulu ada di sana. Pengalaman kelakar aku bermula apabila aku hanya membawa wang malaysia sahaja.ini semua gara-gara salah faham aku dengan Nasran yang mahu aku menukarkan duit di Korea, dia tak cakap plak mata wang apa. Nasib baik dpat tukar duit tu dgn dia.

Flight malam dari KLIA dan perjalanan yang mengambil masa 5 jam akhirnya samapi jugak aku ke Korea. Nak di jadikan cerita Nasran ada memberi aku 10 K won sebelum aku bertolak ker Korea. Duit itulah yang aku gunakan untuk menaiki bas dan menelefon. Well, I am very very Lucky.

Denagn suasana sejuk 10 darjah celcius, aku mengatur langkah.Lantas Sagen Dong menjadi tempat persinggahan. Nam daemun, market cam up town lah macam-macam ada. Pengalaman lewat ke airport betul-betul memberi banyak pengajaran kepada aku. Nyaris aku tinggal di sana 2 3 hari lagi memandangkan flight penuh
more foto on myfotopages

Page 1 of 11