Activate Your Tune Card at TuneMoney.com

By | December 18, 2007

First of all, I would like to thanks all of my reader since my blog is no 4 in Google search page for the  keyword “tunemoney”. That is after Tunemoney.com itself. :) As my friend always mention, “What you give you will get back”.

Back to my mission to cash out my paypal account, as mention here. I called Tunemoney.com several time using my handphone at 600 83 7999, but failed. I even email to them since nobody call me for my application status.

After a few days, I got an idea to try to call that number using fixed line,

Walla!,

The line is through. After a few standard procedure question for verification, my card is already at POS office Tesco Shah Alam. The best thing was, tunemoney.com will NOT call you to pick up the card. Just go the appointed POS office after 7 working days.

So my advice, just call Tunemoney.com first to make sure. Rather blindly asking the counter, and your card is still not available. Wasting time and money, right?. Tunecard is still new since my number is 140,and the first person to pick up at POS office Tesco Shah Alam.Even the lady at the counter still got to be assist by her supervisor.

Just bring your IC, sign a few documents and pay RM 3 to them.That’s all. After that sign at the back of the card, and activate it.

 

How to activate Visa Debit Card  at Tunemoney.com

  1. Log in to Tunemoney.com
  2. Enter password and user id
  3. Enter your answer for verification question.(Please remember it during registration,even space is counted)
  4. Click Tune card
  5. Enter your card number and expired date as written in the card
  6. Click activate, if success you Tunemoney.com will deduct RM 9.99 for annual fee
  7. You can top up your account at post office and CIMB , simple as that
Now I am ready to add my Tunecard Visa to my PayPal account..before that if you like  traveling and using Airasia you should sign up for Tunemoney.com :)

93 thoughts on “Activate Your Tune Card at TuneMoney.com

  1. Pingback: A Space Different | SEO Technique | KAPO TECH NEWS

  2. Pingback: A Space Different | SEO Technique | Show me the money!

  3. Yasmin Binti Dawani

    nak tanya…saya sudah apply kad tunemoney.com kat kl sentral…..pada 24/03/2008. namun saya tidak dapat ambil kat saya yang siap kat Bukit Damansara. sebab minggu ke dua tersebut saya balik ke Sabah atas urusan kerja,… so, macamana saya nak ambil balik kad saya yang sudah siap tuu….saya harap pihak tuan, dapat email kan kat saya dengan segera…kerjasam dipohon kerana saya telah membuat pembayaran penuh untuk kad tersebut…

    Reply
  4. lankapo Post author

    hi Yasmin,

    I really not sure where your card is rite now, maybe you can call tune money at this number 600 83 7999, please use fix line to call them etc office or home line

    hope its helps

    Reply
  5. Balwinder Singh

    I hyave collected my card but have not receive my pin number in the mail.Kindly advice. Whats  my pin and password number. Tq

    Reply
  6. lankapo Post author

    hi Balwinder,

    First, welcome to my blog.

    Second, congratulation on being a Tune Card User hehe

    Ok, There is two things here.

    1st, your pin number will be mail to you within 7 days after you activate your card. This pin number is actually for your ATM withdrawal.

    2nd, your password ? I don’t understand, If for login to Tunemoney.com. The password is the one that you create when apply for the card.

    So, the first thing to do is activate the card. Log in to TuneMoney.com,use your user id and password that you create. answers the secret question

    and activate as i mention above. To know more details please surf my

    http://www.tunemoney.blogspot.com

    hope it helps

    thanks

    lankapo.com

    Reply
  7. zuriatun

    i have collected my card but untill now i have didn’t receive my pin number. Pls send via e-mail. The card i already activate.

    tq

    Reply
  8. lankapo Post author

    hi Zuriatun,

    I think you might think that I’m a Tune Money staff haha

    which I am not :)

    Its normal the pin is a bit late. If you still not receive within 2 weeks please contact them.

    Reply
  9. joey

    hei lankapo
    thank’s for your good information about the tune money.
    i just apply the tune money two days ago and i really need all the information about the tune money card which the tune money website not provide much. i’m wondering why u done better than them.
    but, did u have any local number for the tune money besides the hotline. well, i can’t call the hotline co’z i’m using the singapore simcard
    thank’s

    Reply
  10. lankapo Post author

    ayie,

    please read your my ablove commnet thanks

    joey,

    oo u just took our Pulau , mm shud I share this with you hahaha

    just kidding Joey,,welcome to my blog..wow how do u find me here and heard about tune card?

    I dont think I have the  local number, have u tried calling them using your fixed line there ?

    Pls let me know

     

     

    Reply
  11. joey

    hello langkapo
    i heard the tune money by the internet . first i would like to upgrade my maybank atm card to visa debit card. so i check in the internet to get information about the card. but then i found out that the tune card much better than the maybank debit card. thank’s to you.
    i got one more question here, if i apply on tuesday this week. when should i need to collect it. it’s on tuesday next week. do i need to pay anything for the procces.
    thank’s
    *i already send an e-mail to them and they promise me to reply after two day. until now they still don’t reply. lucky me i got you, thank’s again for your kindness.

    Reply
  12. lankapo Post author

    joey,

    Just wait for seven working days.Then go to the your selected pos office.to pick it up and pay RM 3..

    Reply
  13. Pingback: Tunemoney.com - Dogpile Web Search

  14. joey

    thank’s langkapo.
    i thought i have to pay anything first for the procces.  i don’t want to waste my time go to collect the card since i’m in singapore right now.
    thank’s again for your help.
    one more question.. what is the “initial load”
    okay that’s it. no more question….hehehe….
    your the best …buddy.

    Reply
  15. joey

    thank’s to tune card. they system so effective,
    sorry langkapo i’m about to said bad thing about the tune card.
    well, you ask me to collect the card after seven working day. then idid go to the post office. i chose the head post office of johor as i belive it might be easy. therefore you know that i’m staying in singapore right now. i don’t want to mention about the border singapore-johor. it’s not easy okay.. then, you know what, i don’t get my tune card yet as been promise by the tune company. you want to hear the funny thing that happen in the post office. the officers ask me “it’s you been waiting after seven working day, well we also waiting for our card. you only waiting for seven working day. it’s been a month we waiting for our card.”. it officers,  that mean more than one officer. that it’s my last chance go to johor. co’z i leaving to bali soon. maybe i will not using the tune money. therefore i already make my maybank debit card. i still can use it for book my flight with air asia.
    i’m sorry langkapo, i know it’s not your fault. i hoping the tune card company read my comment. co’z i did try to send an e-mail to them and call them, but still i didn’t get the reply and any respone.
    bye

    Reply
  16. sazri

    nak tanya la…saya dah isi form tune prepaid 2 tapi  fail la,log salah
    dan nama sudah ada,saya x pernah isi pun form 2.nakbuat mcmana?

    Reply
  17. lankapo Post author

    joey,

    nice to meet you anyway.  Maybe Tune card is not for you. :)

    Enjoy your weekend at Bali and do bring back some chicks hehe

    sazri,

    elo bro. U dah ada pasword dia belum? Klu blum, kat mana yg errornya? U shud know that you must let you browser allow pop up just for Tune Money.

    Do tell me the outcome, I will try my best to help :)

    Reply
  18. abd rahim azizi

    saya telah apply tunemoney debit card di kl sentral 1 bulan yang lalu saya hanya menerima nombor pin melalui pos card tiada

    Reply
  19. lankapo Post author

    salam en rahim,

    u should pick the card at your selected pos office when you register for tune card. SInce u dah dapat pin number tu, so most probably kad tu dah ada.

    So my advice, u call tune money center at 03-20928555.

    good luck

    Reply
  20. lankapo Post author

    @ yesmin,
    Believe me you are not the first one. :). Please call the Tune Money Customer Service. They will help you solve the problem.

    Reply
  21. rahisham

    sy dah buat kad tp tak sampai2 lg dah nak masuk empat bulan di kl sentral.dah sampai malu byk kali pergi pej.pos kad masih tak ada.adakah saya patut ambil tindakan undang2.tarikh mohon 28/4/2008.

    Reply
  22. lynn

    hi,
    saya nak tanya..skrang ni bole tak verified paypal menggunakan tune card?

    sila jawab segera k..

    tq

    Reply
  23. lynn

    okay..tq very much.,,dah buat dah,,tinggal nak tunggu 4 digit number.

    Reply
  24. lankapo Post author

    @ mordiah – hi nice to see you here.
    Kad Prepaid Tune Visa card ni untuk di gunakan membuat transaction online, Online Money maker memang suka kad ni sebab boleh keluarkan duit dari PayPal. selain itu buleh di gunakan untuk membayar ketika shopping pun ble macam kad kredit biasa, kena toppup dulu je lah.

    cam tu lah lebih kurang ceritanya..

    Reply
  25. ADLI

    Assalamualaikum. nk tanya sikit, berapa bayaran yg dikenakan untuk apply debit card tunemoney?  Saya perlu tahu kesemua kosnya ketika apply termasuklah topupnya. terima kasih.

    Reply
  26. lankapo Post author

    @adli salam , Murah jer..nak apply free jerk. Tapi ada yuran tahunan RM 9.90 Masa nak ambil di pej POS RM 3 Kalau nak top up online Maybank2u 50cent For furter info you can check at Fees and charge Tune Money.com

    Reply
  27. ADLI

    Assalamualaikum,
    Saya dah baca FEES N CHARGES untuk apply tunecard. Semua kos di bawah RM 20.  Mengenai nk buka akaun paypal, berapa pula kosnya?
    Kalau duit masuk ke akaun paypal, dari paypal nk transfer ke mana2 bank di malaysia, boleh ke?
    Sekian terima kasih.

    Reply
  28. lankapo Post author

    @ ADLI – Waalaikumusalam , To open your PayPal account it is free. RM 0.Just use Tune Card to verify your PayPal account.

    Nope, you just can transfer your money from PayPal to Tune Card, dan keluarkan melalui ATM CIMB Bank.

    Other card that works, Public Bank Debit Card.
    You can use credit card but it is not advisable since it is risky.

    Reply
  29. zainah

    salam,

    saya dah guna tune card dah 3 bukan dah . online shopping and all. but saya nak mintak tolong u brief macamana nak withdraw duit kat CIMB ATM. saya dah ada PIN  dah. apa langkah2 nya….? tolong ye…selamat raya….tqvm

    Reply
    1. lankapo Post author

      salam zainah,
      good to hear that you have no problem using Tune Card. Nak keluar kan duit dari CIMB ATM, macam biasa je. Masukkan kad Tune Card tu, dan masukkan pin yang di beri. Pilihlah nak withdraw duit. Alah macam nak kuar kan duit dari kad CIMB.. kacang jerk

      Reply
  30. zainah

    tq lankepo.nanti zai cuba…manyak menulung…selamat berpuasa & salam hariraya..cute baby tu…;)

    Reply
  31. ADLI

    Topup minimum tunecard rm50, tapi kalau masa saya collect card tu di pejabat pos, perlu tak saya topup masa tu atau hari lain saya boleh topup bila2 masa?

    Reply
  32. lankapo Post author

    salam adli –  you can choose anytime you Iike I guess. Tapi lagi senang top up terus di situ kan. You can ask kerani pos tu lah.

    Reply
  33. Pingback: Cara nak daftar paypal - Page 3 - WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia

  34. ADLI

    Assalamualaikum.

    Nk tanya sikit. Saya ni search mengenai maklumat tunecard, maksud saya maklumat syarikatnya. Tapi saya tk go through
    detail. Boleh lankapo tlg bagitau syarikat tune ni dari mana penubuhannya. Saja nk tau. Supaya kalau org tanya saya,ada jugak lah jawapannya. he!he!. Terima kasih skali lagi kerana menjawab beberapa soalan2 yg sebelum ni yg saya kemukakan. Selamat berpuasa dan selamat hari raya yg bakal tiba nanti.

    Reply
  35. zamal

    saya nak tanya.sampai skarg debet cad saya lum aktip,sebab kata laluan tak da,bila nak bagi kata laluan?

    Reply
  36. ADLI

    Assalamualaikum. nk tanya sikit, berkenaan ngan paypal akaun,  saya dah berjaya link ngan tunecard ke akaun paypal tapi step yg kedua memerlukan saya utk confirm kan. Dlm email saya paypal menyatakan saya perlu check card statement dlm 2-3 hari bekerja utk dptkan 4digit nombor. Tapi saya dah tunggu seminggu masih tk dpt email atau apa2 berita dari paypal berkenaan 4digit nombor itu. Adakah saya perlu menggunakan dulu tunecard itu?

    Reply
  37. lankapo Post author

    @ ADLI – Salam. ADLI, 4 digit itu akan di hantar kepada anda melalui online statement di Tune Card. So log in Tune Money, dan cek online transaction. Make sure you have balance at least RM 10. PayPal akan tolak dulu then dia akan pulang kan balik. PayPal tidak akan email 4 digit itu.

    more detail on PayPal Verification using TuneCard
    Reply
  38. amir

    salam…
    tumpang tanya..
    sya baru je daftar tune money semalam… dan dah wat payment pun kat pos ofis,semalam gak… resitnya ada pada sya…
    soalangnya, camner kite nak tau yg kite ni dah bayar atau belum…?(maksud saya)
    bile sya cek kat internet pas sya baya kat pos ofis, takdepun petunjuk yg bagitau bahawa sya dah bayar…
    dgn takdenye petunjuk tu, camne sya nak tau bile sya nak amik kad sya?
    sya cek email pun takde ape2 notification…
    adakah tunemoney akan anta surat?
    tolong jwb ek…pls

    Reply
  39. lankapo Post author

    @ amir – Salam En Amir. Rilek. First of all, congratualtion on joining Tune Card family. Simpan resit tu untuk bukti pembayaran dan tunggu hingga 7 hari bekerja.

    Then, pergi ke Pos Office yang telah di pilih untuk pick up the card. Bayar Rm 3 dan log in kembali dan activate your card.

    Selepas itu, you can check you transaction online. Tengok ada tak balance duit tu ok. Senang jerk. It should not be any problem

    Reply
  40. lankapo Post author

    @ amir – Salam En Amir. Rilek. First of all, congratulation on joining Tune Card family. Simpan resit tu untuk bukti pembayaran dan tunggu hingga 7 hari bekerja.

    Then, pergi ke Pos Office yang telah di pilih untuk pick up the card. Bayar Rm 3 dan log in kembali dan activate your card.

    Selepas itu, you can check you transaction online. Tengok ada tak balance duit tu ok. Senang jerk. It should not be any problem

    Reply
  41. amir

    ok… tq…:-)
    but 1 lagi…
    “pergi ke Pos Office yang telah di pilih untuk pick up the card”
    maksudnya, pos ofis yg saya pilih masa daftar online tu ke?
    kalau btul, sya kene pegi ampang point, sbb dah pilih pos ofis ampng point.
    tp bleh ke kalau kite nak tuka nak amik kat pos ofis lain?
    kalau bleh…how?

    *musykil dgn akak kerani pos ofis tu, die kata pas sya baya, akan dianta 1 email kt sya,untuk bgtau bile baya. Ikut statement akak tu lagi, amik kad dlm 14 hari. Tunemoney kata 7 hari, die kata 14 hari… agak kompius..

    Reply
  42. lankapo

    @ amir – tak buleh tukar rasanya sbb dah submit kan. Anyway you can call Tune Money Customer Service. 03 2092 8555 and ask them.

    mengarut je akak tuh, hehe. Should be 7 working days. You can still call them first to verify if your card dah saiap belum after 7 days. Please remember your id,password, and three answers. If not you have to call Tune Money CS, to reset all your password.

    Good Luck
    lankapo

    Reply
  43. amir

    ok…tq veri mac… =)
    so, add yg sya bagi masa isi borang online ari tu(ampang point), konfem ek sya kene amik kat situ?

    Reply
  44. lankapo Post author

    @ amir – yup bro definitely. Remember to call them first after 7 days to make sure the card is already there. So you won’t waste time and money.

    If somehow you face some problem, kad  tak sampai lagi let say for 1 month like a friend of mine, Mr Beruang. Let me know, I will try to help :)

    Reply
  45. didi

    salam
    sya baru je daftar tune money pada pagi td.soalan saya:
    ape langkah2 yang saya harus lakukan di pos office (isi borang ker?) ? plz explain step by step
    one more thing blh tlg explain meaning of paypal?
    tq : )

    Reply
  46. lankapo Post author

    @ Didi – salam. Mudah aja. Tunggu sehingga 7 hari berkerja. Pergi ke Pejabat Pos yang telah dipilih. Kalau sudah reload online tak perlu top up di PEjabat Pos. Just bayar RM 3.

    Kalau belum isi borang Pos Akaun 39 untuk reload minimum RM 50.Boleh rujuk di sini, first time reload.

    PayPal ni secara ringkas ialah akaun antarabangsa kita. Membolehkan kita menerima pembayaran dari oversea dan membuat pembayaran ke luar negara. PayPal ni popular di kalangan mereka yang gemar membuat duit secara dalam talian (online). Nak bukak akaun di PayPal mudah dan percuma.

    Harap membantu
    lankapo

    Reply
  47. Sanyu

    Lankapo,

    Thanks for this forum. But i have to know about paypal. If i transfer an amount of money to paypal by 1st of December, will my paypal account updated instantly with the amount i’ve transfer, will it instantly updated on the same day. Because I’ve to buying things online on that day.

    Actually,i’m kind of afraid, because I subcribe and pay my Tune card on 20th of November. So after 7working day should be on 28th of November,i’m not sure will my card arrive. I’m in penang. West should be 7working days.

    I’ve to purchase on 1st on December with paypal only. I’m buying US stuff. If after 1st of December,i’m gone.

    So i need your advise. Thanks!

    Reply
  48. lankapo Post author

    hi sanyu – first of all, thanks for drop by.
    2nd ,I am afraid  you wont make it to get the Tune Card and get  verified by paypal on time.

    7 days to get the Tune Card + 3 days to get verify by PayPal (4 digit number)
    = more than 1 week.

    So the best suggestion is to contact/buy USD from PayPal user to transfer to your PayPal account. Best of luck :)

    Reply
  49. Sanyu

    Lets say i borrow a credit card from my uncle and attach the credit card by today, this saturday should be activated d right?

    Also, if I pay by paypal today, can they recieve my payment instantly on the same day?

    Reply
  50. lankapo Post author

    sanyu – should be la. yup the paypal update very fast. 

    by the way, what is the item that u really want to buy ? its really curious me

    Reply
  51. Sanyu

    Oh, it is just a small component negative ion generator.
    And due to billing address and shipping address is different so i have to use paypal. The company allow me to buy one unit but the delivery area was limited to US. So since my friend is coming back from US, i deliver to his house and ask him bring back. So before he come back, i have to ship! Haha.

    Or else, i cant have the component anymore, Malaysia not selling it and China sells in 1000unit. I just need one.

    Reply
  52. niza

    langapo ,
    bole terangkan lebih detail tak pasal card ni..
    i dah apply melalui online..
    after that i nak wat apa?
    pas dapt card kita kene active kan eh?
    kad tu umpama cam card creadit ke?abiz tu macam mana kita nak tau byran balik?

    Reply
  53. lankapo Post author

    hi niza – first of all my name is LanKapo :)

    1. Ok sng je, Tune Card ni macam debit card, means ada duit dlm tuh baru buleh bayar bukan macam kad kredit. Pakai dulu baru bayar, get it

    2. U dah apply online, ok that is good , just make sure

    • u remember your id, password and 3 answer for security questions. Dia akan tanya randomly slps log in id dan pasword
    • tunggu selepas 7 hari bekerja dan pergi ke pos opis yg telah di pilih utk pick up the card. Bayar rm 50 utk relaod, isi borang 9 dan baayr rm 3 utk kad
    • activate – sng jek, masukkan no kad masa first time log in

    Hope it helps :).  Pls come here again if u have more question

    Reply
  54. niza

    hye…hehehe sori slah type lah..
    thanks.
    i tak paham..
    maksud nye kad ni macam kad atm eh?
    so kita dah dapat card tu kita active kan..
    lepas kita kene topup eh amoun yg kita apply eh?

    Reply
  55. lankapo Post author

    niza- it’s ok , just gurau je. Macam kad ATM lebih kurang. But more like prepaid card, you only use the amount that you reload.

    Minimum reload rm 50. seswai untuk online transaction. 
    Reply
  56. Sanyu

    Lankapo,

    Hi again.

    I register and made my payment for Tune card on 20th November (Thurdsday).
    Can i get my card on 1st of December (monday) to start buying my things online?

    Can you calculate for me? Thanks a lot.

    Reply
  57. lankapo Post author

    Hi Sanyu,

    Normally it will take 7 working days, but in some cases it might take more than that. So frankly I cannot guarantee that the card will be available  on 1st December :). So hopefully you will get the card on 1 December.
    If you want to use PayPal with Tune Card, it will take another 3 – 4 days to get verify by PayPal. PayPal will send 4 digit number to your tune card account statement within 3 days. Then you need to enter the number in PayPal account to get Tune Card verified.
    So its up to you :)  
    Reply
  58. square

    ape tanda yg kad kita dah siap ? kalau nak call, no mane yg bole dicall guna line hp ? bila saya log in kat tune money, lam bahagian tune card tu die ade tulis, ”  your card is still under process, please login back after collecting your card.” .. tu maknenye x siap lagi ek ? ape die akan tulis bile kad tu dah siap ?
    p/s :  tarikh 1st payment  : 21/12/2008 (eastern)
    so, kalau 10 hari bekerja, bile akan sampai ek ? konfius la..

    Reply
  59. lankapo

    @ square,

    tanda2 nya ialah : ko akan mendapat alamat dalam mimpi berjumpa dengan puteri kayangan hahah

    gurau jek, klu dah 10 hari bekerja, ko pergi jek kat Pos opis yang telah ko pilih.Pergi sana tanya ada tak kad ko.

    Tune Money will not call or email you.
    Call Tune Money Customer center, klu Pos Office tu jauh hehe
    603 – 2092 8555
    Operating hours: 8:00 am to 11:00 pm daily

    Reply
  60. square

    bro. ak dah collect kad.. tapi, xleh nak activate lagi, die masih tulis “your card is still under process” . xde pon activate..camne ni ?

    Reply
  61. square

    xpela bro.. dah call tunemoney, die ckp die yg activatekan card tu..

    Reply
  62. hadi

    saye dah pakai kad ni sejak bulan Jun 08. memang best & senang nak beli dengan paypal. yang tak bestnyer sampai hari nie tahun 2009 no pin saye tak sampai2 lagi hahahaha :D tadi saye email support tunggu esok macammana

    Reply
  63. Pingback: my blog

  64. Pang

    Hi there, I received the card and the code for several days before this, but I don’t have the login ID and password to pass the 1st phrase of verification. May I know where to get the ID and Pass? Thank you.

    Reply
  65. lankapo Post author

    Dear Pang,

    How do you apply for the card in the first time ?

    Didn’t you create username and password first.Can you check

    Reply
  66. yus

    lankapo aku ada masalah pasal tune money.aku dah apply kad pada 14 november.pada 21 nov aku gi collect cad kat pejabat pos.tapi terkejut staff pos kata perkhidmatan colect tune money kat pejabat pos telah ditamatkan bulan feb tahun ni.lagipun dah lebih 7 hari.bila aku call customer servise dia kata kad terus dihantar ke rumah.so tune money hantar pakai pos biasa ke pos laju.?

    Reply
    1. lankapo Post author

      @ yus
      dah lama dah hantar direct ke rumah. So dah settle ke skrg? Dah try Maybank Debit card dah?

      Klu nak guna Tune Card sebab nak cash out PayPal..you can do the easier way.

      PayPal now support our Local Bank, so pasni leh cash out thru your Maybank or CIMB

      Reply
  67. Pingback: My Domain

  68. ley

    Salam wbt.bro saya baru nak buat kad tune….baru nak mula buat ebay tapi susah nak daftar…eception saja nape ya dah tak leh daftar lagi ke???

    Reply
  69. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *